Viorica Dăncilă se întâlneşte astăzi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker
Sursa foto:Digi24 Vizualizari:

Viorica Dăncilă se întâlneşte astăzi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

Executivul a confirmat, luni într-un comunicat, că premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 9-10 iulie, ocazie cu care va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul român va avea discuţii cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Günther Oettinger, comisar european pentru buget şi resurse umane şi cu Corina Creţu, comisar european pentru politică regională.

Viorica Dăncilă îi va reasigura pe oficialii europeni că autorităţile României au un angajament ferm de a avea un mandat de succes, iar obiectivul României este de „a contribui, de o manieră constructivă, la definirea şi promovarea interesului comun european, la asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre, precum şi la reapropierea cetăţenilor de Uniunea Europeană”.

În cadrul vizitei premierul Dăncilă, vor fi abordate şi aspecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe politica de coeziune şi politica agricolă comună.

Informaţia că Viorica Dăncilă va avea o întrevedere, marţi, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a apărut prima oară pe site-ul CE unde a fost publicat programul oficialului european, scrie mediafax.ro.
Similare
RECOMANDĂRI