VIDEO. Ziua moţiunii. Parlamentarii decid soarta Guvernului Dăncilă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ziua moţiunii. Parlamentarii decid soarta Guvernului Dăncilă

Parlamentarii sunt chemaţi să decidă dacă guvernul Dăncilă va fi demis sau nu, prin votul asupra moţiunii de cenzură. Doi parlamentari social democraţi, care trecuseră la ProRomânia şi promiteau că vor vota moţiunea, s-au întors la PSD. Şi nu sunt excluse şi alte mişcări până în ultima clipă.


Optimismul e împărtăşit de ambele tabere. Cei de la PSD sunt încurajaţi de întoarcerea în partid a doi colegi care plecaseră la ProRomânia. Însă aceştia nu semnaseră moţiunea.

Adversarii cabinetului îşi fac deja planuri pentru ce va fi după căderea guvernului, în timp ce Viorica Dăncilă e cu gândul la remanierea echipei.

Votul asupra moţiunii de cenzură este programat în cursul acestei dimineţi.

Documentul a fost semnat de 237 de parlamentari, iar guvernul poate fi demis cu 233 de voturi.

Ludovic Orban a declarat că moţiunea de cenzură va avea câştigă de cauză în proporţie de 100%, iar Guvernul Dăncilă va pleca de la putere. Preşedintele PNL a adăugat că toţi liberalii vor fi prezenţi în plenul reunit şi vor vota moţiunea la vedere.

„În mâna fiecărui parlamentar care are o urmă de conştiinţă stă o singură decizie, trebuie oprit PSD să mai facă rău României. Am început ziua cu reuniunea grupurilor parlamentare ale PNL. Vă comunic că toţi parlamentarii PNL sunt prezenţi şi toţi vor vota la vedere moţiunea de cenzură. De asemenea, am luat legătura cu toţii liderii grupurilor parlamentari, iar situaţia privind mobilizarea la votul moţiunii de cenzură e foarte clară. Moţiunea de cenzură va trece şi va avea câştig de cauză în proporţie de 100%. Astăzi peste 233 de parlamentari vor vota moţiunea şi Guvernul Dăncilă va pleca de la putere”, a afirmat Ludovic Orban, joi, la Parlament, la finalul şedinţei grupurilor parlamentarilor PNL.

Similare
RECOMANDĂRI