VIDEO. Fracţiunea parlamentară a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a semnat moţiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Fracţiunea parlamentară a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a semnat moţiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu

Deputaţii Platformei Demnitate şi Adevăr au semnat moţiunea de cenzură contra guvernului Chicu.Textul moţiunii a fost elaborat încă de luni, 13 iulie, vicepreşedintele PPDA Alexandru Slusari a declarat că proiectul acesteia a fost transmis deputaţilor din Partidul Acţiune şi Solidaritate pentru a se expunde asupra conţinutului. Astăzi toţi cei 11 deputaţi de la PPDA au semnat moţiunea. Anterior Alexandru Slusari anunţa că vor accepta doar semnăturile celor de la PAS pentru a depune moţiunea. Cele 14 semnături ale deputaţilor din fracţiunea PAS sunt suficiente pentru înaintarea moţiunii de cenzură contra guvernului Chicu.

Deputaţii PPDA a declarat că Republica Moldova are nevoie de un guvern pro-euorpean pentru ca acesta să organizeze alegerile prezidenţiale din toamna acestui an şi nu de un guvern care să facă agenda peşedintelui pro-rus Igor Dodon.

Anterior Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr anunţă că este gata să-şi asume guvernarea şi că ar avea şi cel puţin trei candidaţi la funcţia de prim-ministru. Primul în lista de candidaţi este liderul formaţiunii Andrei Năstase.

Andrian candu anunţa că Pro Moldova este gata să susţină atât moţiunea cât şi un alt guvern în care să nu se regăsească reprezentanţi ai PSRM şi PDM.

Pentru înaintarea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului sunt necesare 25 de semnături ale deputaţilor. Potrivit legii, moţiunea de cenzură poate trece testul Parlamentului cu voturile a cel puţin 51 de deputaţi.
Similare
RECOMANDĂRI