USR anunţă că va vota în favoarea Guvernului Cîţu, iar votul va fi la vedere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

USR anunţă că va vota în favoarea Guvernului Cîţu, iar votul va fi la vedere

Uniunea Salvaţi România a decis că votează joi învestirea Cabinetului Cîţu, iar votul va fi la vedere, informează USR.

"Uniunea Salvaţi România a decis că votează, joi, învestirea Cabinetului Cîţu. Votul va fi la vedere şi are ca justificare nevoia de a pune la dispoziţia Guvernului toate atribuţiile necesare pentru gestionarea crizei provocate de noul coronavirus. Uniunea Salvaţi România face apel la toţi deputaţii şi senatorii să fie prezenţi azi în plenul Parlamentului şi să voteze pentru instalarea unui guvern cu puteri depline", precizează USR într-un comunicat.

Uniunea subliniază că România se află "la începutul unei crize de sănătate publică" şi este esenţial ca aceasta "să nu fie dublată şi de o criză politică inutilă şi păguboasă".

"Cel mai de preţ bun pe care îl avem în acest moment este încrederea oamenilor în instituţiile statului. Absenţa unui guvern şi chiar a unui Parlament cu puteri depline, dacă scenariul provocării anticipatelor rămâne activ, riscă să submineze această încredere, iar efectele nu pot fi calculate în acest moment. Astăzi, în plenul Parlamentului, clasa politică poate face diferenţa dintre responsabilitate şi iresponsabilitate. Vrem să credem că deputaţii şi senatorii României ştiu ce e important pentru oamenii care i-au trimis acolo", se mai arată în comunicat.
Similare
RECOMANDĂRI