USB va iniţia discuţii cu forţele unioniste pentru a forma o platformă unionistă solidă
Sursa foto:Facebook: Valeriu Munteanu Vizualizari:

USB va iniţia discuţii cu forţele unioniste pentru a forma o platformă unionistă solidă

În urma şedinţei Consiliului Republican al USB, s-a decis ca biroul politic al formaţiunii să iniţieze discuţii cu forţele politice de crez unionist din Republica Moldova, în vederea formării cât mai grabnice a unei platforme politice unioniste solide, ce ar putea să catalizeze procesele de Unire a Basarabiei cu România, unica soluţie de propăşire a românilor basarabeni.

În cadrul şedinţei au fost făcute totalurile alegerilor locale, unde USB a participat pentru prima dată. Chiar dacă USB a participat în doar 35 de localităţi, pe listele USB au fost aleşi 4 primari şi peste 50 de consilieri raionali, orăşeneşti, comunali şi săteşti.

Au fost aleşi 33 de membri noi ai Consiliului Republican şi alţi 7 membri ai Biroului Politic al USB, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, Consiliul Republican al USB şi-a manifestat îngrijorarea faţă de situaţia politică din Republica Moldova după instalarea noului guvern.

Preşedintele USB, Valeriu Munteanu a declarat:

„Avem guvernul Dodon şi punctum. Cuvântul „tehnocraţi” este o manipulare. Avem ruşii la putere, iar soldaţii disciplinaţi din guvern vor implementa planurile ruseşti. Inclusiv federalizarea republicii. Binomul „Plahontiuc-Dodon” a preluat din nou puterea, sub oblăduirea directă a Kremlinului. România, UE şi SUA nu trebuie să piardă vigilenţa, nu trebuie să creadă nici un minut în caracterul tehnocrat al acestui Guvern, care este un cabinet de miniştri ce va realiza „exemplar” politica Federaţiei Ruse în Republica Moldova şi va contribui la tulburarea apelor „geopolitice” în zona Europei de est.”
Similare
RECOMANDĂRI