Usatîi îl acuză pe Dodon că a fost finanţat de Şor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Usatîi îl acuză pe Dodon că a fost finanţat de Şor

Liderul Partidului Nostru, fostul primar de Bălţi Renato Usatîi, l-a acuzat pe Igor Dodor într-un live pe Facebook că acesta ar fi luat bani de la Ilan Şor, în anul 2013-2014.

Se întâmplă la câteva zile de la declaraţiile personale ale lui Şor, când primarul de Orhei a spus că şeful statului ar fi călătorit anterior cu avionul săi, s-ar fi folosit de maşinile şi de casa lui Şor. 

Drept dovadă, Usatîi a pus pe Facebook şi nişte acte în care s-ar confirma plata de către Şor a unor zboruri de-ale lui Dodon.

„Văd că de când eu lipsesc, s-a activizat Şor. (...) Nu vorbim azi cine e Şor, vorbim de faptul că Şor are multe comprimate pe Dodon. Astăzi poate lui Şor nu-i permit să scoată tot comprimatul pe Dodon, poate Plahotniuc aşteaptă când îi va trebui PSRM iar pe Dodon va trebui să-l închidă. (...) Căutam altceva, dar am găsit aşa un lucru: Dodon când lua de la mine bani pentru politică, în 2015, el lua şi de la Şor, dar mie îmi jura că eu sunt unicul care-l ajută”, a spus Usatîi întrun live pe facebook.

Usatîi a declarat că are şi dovezi. „Am în mâini nişte invoice-uri pentru achitarea unor zboruri aeriene din Chişinău la Moscova, pe numele lui Dodon” a spus Usatîi, ulterior postându-le şi pe Facebook. Potrivit politicianului, achitările s-au făcut în perioada în care Dodon părăsise PCRM.

„Ştiţi cum în America sunt cluburi de alcoolici anonimi. Intră oamenii şi se confesează şi restul îi aplaudă. Aşa şi la noi trebuie să fie. „Hello, my friends, mă cheamă Ilan Şor, eu am dat bani lui Dodon”. Iar restul aplaudă. Tot aşa şi cu Platon, eu tot acolo o să intru. Trebuie să recunoşti greşelile trecutului”, a glumit Usatîi.

Amintim că la început de februarie, Ilan Şor spunea că preşedintele Igor Dodon ar fi beneficiat de mai multe favoruri din partea lui. El spune că şeful statului ar fi călătorit anterior cu avionul primarului degrevat de Orhei, s-ar fi folosit de maşinile şi de casa lui Şor. Acesta a spus că a luat decizia de a face publice aceste lucruri după ce familia sa ar fi fost ameninţată cu dosare în Rusia, la rugămintea lui Igor Dodon. Preşedinţia a negat acuzaţiile, menţionând că ele „trebuie tratate exclusiv în context electoral.

Similare
RECOMANDĂRI