Unioniştii reacţionează la declaraţiile lui Igor Dodon după Consiliul Suprem de Securitate
Sursa foto:ODIP Vizualizari:

Unioniştii reacţionează la declaraţiile lui Igor Dodon după Consiliul Suprem de Securitate

Unioniştii vin cu o reacţie după ce Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a declarat că "membrii Consiliul Suprem de Securitate (CSS) sunt profund îngrijoraţi de posibilele acţiuni de destabilizare care ar putea să aibă loc în perioada 24-27 martie”.

În comunicatul de presă emis de Asociaţia ODIP, se spune că "evenimentele unioniste din ţară au luat o amploare ireversibilă".

Preşedintele ODIP, Vlad Bileţchi, a declarat că "pe 25 martie vor veni oameni cu un ideal sfânt. Oameni plecaţi de ani buni peste hotarele ţării vor veni să se facă văzuţi, auziţi şi înţeleşi odată şi pentru totdeauna", în contextul în care la acea dată, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău va fi organizat Marşul Centenar.

Unioniştii cer în continuare organelor competente să se autosesize în privinţa declaraţiilor şi acţiunilor preşedintelui Republicii Moldova, care potrivit lor, sfidează Constituţia şi lezează demnitatea naţională a poporului Republicii Moldova, instigă la ură interetnică, xenofobie şi război civil.

Amintim că şeful statului, după şedinţa de astăzi a CSS a venit cu ameninţări la adresa celor care au votat declaraţii simbol de Unire cu România. 
Similare
RECOMANDĂRI