Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Turul doi al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi va fi organziat în 19 decembrie

Turul doi al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi va fi organziat în 19 decembrie. Decizia a fost luată astăzi de membrii Comisiei Electorale Centrale, după ce judecătorii au anulat înregistrarea Marinei Tauber în cursa electorală. Bătălia pentru fotoliul de primar se va da între candidatul independent Nicolai Grigorişin şi Alexandr Nesterovschi, candidatul Comuniştilor şi Socialiştilor. Reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate au anunţat că Boris Marcoci, candidatul formaţiunii, se retrage din cursa electorală.

CARAMAN ANGELICA, preşedintele Comisiei Electorale Centrale: „Se stabileşte pentru data de 19 decembrie 2021 turul doi al alegerilor locale noi pentru circumscripţia municipală Bălţi. Scrutinul se va desfăşura între candidatul rămas şi următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul scrutin.  Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabil obţinute în primul tur de scrutin”.

Decizia a fost votată de şase membri CEC, iar trei s-au abţinut. Reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate au anunţat astăzi că Boris Marcoci, candidat la funcţia de primar al municipiului Bălţi, şi clasat pe locul trei după primul tur, se retrage din cursa electorală. Astfel, potrivit legii, candidatul independent Nicolai Grigorişin, clasat pe locul doi în primul tur al alegerilor ar urma să se dueleze cu Nesterovschi Alexandr, candidatul BECS, clasat pe locul 4 după numărul de sufragii, obţinând cu doar două voturi mai puţine decât candidatul PAS.
 
Similare
RECOMANDĂRI