Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sondaj: Patru partide ar ajunge în Parlament, în cazul unor alegeri parlamentare. PD nu ar trece pragul electoral

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidenţiale, Igor Dodon şi Maia Sandu ar fi candidaţii care s-ar duela în turul al doilea cu cele mai mari şanse să ajungă în fruntea statului. Cel puţin aşa arată datele unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor.

Conform sondajului de opinie, pentru Igor Dodon ar vota 35,8% dintre cei intervievaţi, în timp ce pentru Maia Sandu ar vota aproape 20 la sută. Pe locul trei în clasament este Andrei Năstase cu 5,5 la sută, urmat de Renato Usatîi cu 4,1 la sută. Ceilalţi politicieni incluşi în sondaj au acumulat sub 2 la sută din opţiunile electoratului.

CANDIDAŢI LA PREZIDENŢIALE

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale pentru cine aţi vota?

Igor Dodon: 35,8%
Maia Sandu: 19,6%
Andrei Năstase: 5,5 %
Renato Usatîi: 4,1 %

Cercetarea sociologică arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar patru partide ar ajunge în Parlament. Cele mai multe voturi le-ar acumula Partidul Socialiştilor – aproximativ 40 la sută, urmat de Partidul Acţiune şi Solidaritate cu aproximativ 20 la sută, Partidul Platforma DA - 5,2 la sută şi Partidul Nostru - 4,5 la sută. Partidul Democrat din Moldova, care acum se află la guvernare alături de Partidul Socialiştilor, nu ar acumula destule voturi pentru a trece pragul electoral. Conform sondajului, PDM ar aduna doar 2,9 la sută.

PARTIDE ÎN PARLAMENT

PSRM: 35,9%
PAS: 19,8%
PPDA: 5,2%
Partidul Nostru: 4,5 %
PDM: 2,9 %

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1127 de persoane, în perioada 20 - 27 iunie 2020. Marja de eroare este de plus-minus trei la sută.
Similare
RECOMANDĂRI