Siegfried Mureşan: Viitorul Guvern al Republicii Moldova este unul axat pe investiţii şi modernizare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Siegfried Mureşan: Viitorul Guvern al Republicii Moldova este unul axat pe investiţii şi modernizare

Viitorul Guvern al Republicii Moldova este unul axat pe investiţii şi modernizare, iar oamenii aşteaptă de la acest Executiv crearea de noi locuri de muncă şi reducerea decalajelor între regiuni. De această părere este eurodeputatul român, Siegfried Muresan, care salută structura noului Guvern de la Chişinău.

„Este foarte bine că structura viitorului Guvern de la Chişinău cuprinde un minister separat al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale. Oamenii aşteaptă de la Guvern crearea de noi locuri de muncă şi reducerea decalajelor între regiuni, iar pentru asta este nevoie de dezvoltarea infrastructurii pentru atragerea de investitorii care să creeze noi locuri de muncă în toată Republica Moldova”, a precizat eurodeputatul într-o postare pe o reţea socială. 

Totodată, acesta salută divizarea unor ministere şi noua structură a Executivului Republicii Moldova propusă de Natalia Gavriliţa, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru. 

„Este foarte bine că există un minister separat al Mediului. Pentru a creşte calitatea vieţii oamenilor, trebuie ca reducerea poluării şi protejarea mediului să fie o prioritate pentru orice Guvern. O altă decizie bună este desemnarea unui viceprim-ministru pentru digitalizare. Investiţiile în digitalizare vor aduce noi locuri de muncă mai bine plătite în Republica Moldova, întreprinderi mai competitive pe plan internaţional, precum şi o administraţie publică mai performantă, cu servicii publice mai bune pentru cetăţeni. 

Republica Moldova are la dispoziţie un Plan de Relansare de 600 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru investiţii în infrastructura rutieră, digitală, energetică, în competitivitatea economică şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi în reformele pe care le aşteaptă cetăţenii Republicii Moldova în administraţia publică, domeniul bugetar, justiţie şi combaterea corupţiei. De aceea, este un lucru bun că viitorul guvern are o structură nouă, axată pe aceste priorităţi de investiţii şi reforme”, susţine Siegfried Muresan.

Precizăm că, premierul desemnat, Natalia Gavriliţa, şi-a făcut publică echipa guvernamentală. În funcţii revin unii miniştri ai Guvernului Sandu dar sunt şi nume noi. Ministrul de Externe, cel responsabil de Reintegrare, cel al Digitalizării şi cel responsabil de Infrastructură şi Dezvoltare Regională vor deţine şi funcţiile de vicepremieri.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, Igor Grosu, Legislativul se de va întruni joi în şedinţă pentru a acorda vot de încredere Guvernului. Executivul poate fi învestit cu voturile a cel puţin 51 de deputaţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI