Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sergiu Litvinenco: După mine, Pro Moldova intră cu stângul în politică

PRO Moldova îşi asumă rolul de lider în demiterea actualului guvern şi a lansat negocierile pentru instalarea unui nou executiv. O primă rundă de discuţii a şi avut loc. Cei care s-au bucurat de onoarea de a fi primii invitaţi la masa de negocieri sunt cei de la Partidul ŞOR. Întrevederea celor două formaţiuni i-a luat prin surprindere pe cei de la PAS şi PPDA.

Astăzi, PRO Moldova a anunţat că a invitat toate partidele parlamentare la discuţii pentru a investi un guvern anti-criză.

Oferta PRO include o serie de măsuri urgente pentru susţinerea sistemului sanitar, a economiei, educaţiei, justiţie şi a domeniului social. Propunerile de reformă şi proiecte de legi, care ar urma să fie puse pe agenda Parlamentului în regim de urgenţă, vin să îmbunătăţească situaţia catastrofală din ţară, precum şi să aducă un suport imediat pentru oamenii care au de suferit cel mai mult în perioada de pandemie.

Invitaţii primei runde de discuţii au fost cei de la Partidul Şor. Deputaţii fracţiunii s-au arătat mulţumiţi de întrevedere.

Părţile au fost de acord că este necesară formarea, alături de reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice parlamentare de opoziţie, a unui alt Executiv care să răspundă şi să găsească soluţii pentru necesităţile imediate şi pe termen lung ale Republicii Moldova şi cetăţenilor săi.

Întrevederea dintre cei de la PRO Moldova şi Partidul ŞOR nu este văzută cu ochi buni de către cei de la PAS.

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: „După mine PRO Moldova intră cu stângul în politica moldovenească. Dacă îşi doresc instalarea unui guvern pro-european atunci Grupul ŞOR ar fi trebuit să fie ultimul din lista cu priorităţi sau mai bine zis, în general, nu ar trebui să fie în lista de priorităţi. După aceste consultări eu cred că ar trebui să intre în carantiină politică pentru o vreme”. 

Iar cei de la PPDA susţin că insistă pe propriul cabinet de miniştri şi caută susţinere parlamentară, iar implicarea celor de la ŞOR este exclusă.

IGOR MUNTEANU, deputat PPDA: „Dacă identificăm voturile necesare, vor fi alocate unui guvern de salvare naţională care trebuie să fie PPDA, asta însemnând un prim-ministru de la PPDA, dar cu o largă participare a tehnocraţilor. Am purtat discuţii cu PD şi cu PRO Moldova, nu vorbim despre Grupul ŞOR pentru că nu intră în planurile noastre de susţinere a acestui guvern”.

Partidele de opoziţie au anunţat că se pregătesc să demită actualul executiv imediat după ce formaţiunile PSRM şi PDM au rămas fără o majoritate parlamentară.
Similare
RECOMANDĂRI