Serghei Lavrov, aşteptat la Chişinău în 2018. Anunţul a fost făcut de şeful statului
Sursa foto:RT.com Vizualizari:

Serghei Lavrov, aşteptat la Chişinău în 2018. Anunţul a fost făcut de şeful statului

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că la începutul anului 2018 în Republica Moldova ar putea veni ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov.

Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens el a făcut joi seara într-un interviu pentru NTV-Moldova.

"În prezent, situaţia este de aşa natură, că relaţiile dintre Moldova şi Rusia pot fie să se îmbunătăţească, fie să se agraveze. Totul va depinde de acţiunile pe care le vor face elitele statelor noastre. Acum se lucrează intens pentru a stabili cooperarea dintre Moldova şi Rusia nu numai la nivelul preşedinţilor, ci şi la nivelul guvernelor", a spus Dodon.

El a spus că a înaintat în acest scop o propunere privind desfăşurarea unei întâlniri la nivelul conducerii ministerelor de externe la începutul anului viitor.

"Poate că va veni chiar Serghei Lavrov pentru a se întâlni nu doar cu preşedintele, ci şi cu premierul, speakerul. Ştiu că şi de partea moldovenească există dorinţa acestei întâlniri. Totodată, sper că la începutul anului va avea loc şi o întâlnire cu copreşedintele comisiei interguvernamentale. Ar fi bine ca prim-miniştrii Rusiei şi Moldovei să se întâlnească, nu văd nicio problemă în acest sens", a spus Dodon.

Vorbind despre posibilele acţiuni ale autorităţilor moldoveneşti, Preşedintele a amintit că "problema retragerii Republicii Moldova din CSI a fost ridicată de mai multe ori de majoritatea parlamentară".

"Acesta este cel mai rău scenariu al evenimentelor. Parlamentul poate lua decizia privind retragerea din CSI fără preşedinte, deoarece nu este nevoie să semnez ceva. Aceasta va fi o lovitură gravă pentru exporturile noastre şi pentru migranţii noştri. Sarcina mea este să fac tot posibilul pentru a preveni acest lucru", a declarat Dodon.

El a mai spus că, în 2018, preşedinţii Belarusului, Armeniei şi Azerbaidjanului urmează să viziteze Moldova. Acestea vor fi vizite de răspuns, după ce preşedintele Igor Dodon a vizitat aceste ţări în 2017.
Similare