Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şase deputaţi democraţi părăsesc fracţiunea PDM din Parlament: Vedem că actuala conducere preferă o coaliţie cu socialiştii,

Şase deputaţi democraţi părăsesc fracţiunea PDM din Parlament. E vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sârbu, Vlad Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Pandevici şi Grigore Repeşciuc. Ei spun că vor crea un grup distinct în legislativ şi că părăsesc formaţiunea politică pentru că ar merge într-o direcţie greşită, negociind, în culise, o coaliţie cu socialiştii.

 Anunţul privind părăsirea fracţiunii PDM vine după ce, luni seara, unii democraţii au avut o întrevedere cu socialiştii, la care au participat preşedintele ţării, Igor Dodon, şi premierul, Ion Chicu. Cei 6 deputaţi spun că se negociază o coaliţie cu PSRM, iar PDM ar urma să primească patru ministere.
 
ANDRIAN CANDU, deputat PDM: „Vedem că actuala conducere preferă o coaliţie cu socialiştii, fără a discuta şi cu alte forţe din parlament pentru a da şansa şi altor posibilităţi în parlament. iar modul în care se duc aceste tratative este laş. în loc să recunoască şi să-şi asume negocierile pe care le au, colegii se întâlnesc pe la spate, în şedinţe secrete cu cei din PSRM.”
 
Cei 6 deputaţi care părăsesc fracţiunea spun că vor susţine unele iniţiative ale blocului ACUM.
 
ANDRIAN CANDU, deputat PDM: „Noi cei care stăm în faţa voastră, am decis să părăsim fracţiunea PDM şi să formăm un alt grup parlamentar. Grupul nostru va vota plenar declaraţia ACUM privind vectorul strategic european şi integrare europeană.”
 
Preşedintele PDM a reacţionat pe Facebook la anunţul celor şase colegi.
  
„Am luat act de anunţul făcut de acest grup de colegi de a părăsi PDM. Era o decizie previzibilă, având în vedere anumite evenimente din ultimele luni. E vorba de mai mult decât diferenţe de viziuni între partid şi acest grup şi cred că decizia lor este una optimă, care va ajuta atât PDM cât şi acest grup de colegi să evolueze mai departe, inclusiv printr-o posibilă colaborare în viitor pe proiecte de interes comun.”
  
Andrian Candu spune că grupul nemulţumiţilor din PDM ar fi mult mai mare, doar că nu toţi au curajul, deocamdată, să părăsească fracţiuna.
 
ANDRIAN CANDU, deputat PDM: „Un grup mai mare era determinat de a ieşi din fracţiunea PDM, însă discuţiile private cu anumite persoane, şantaj, poate anumite presiuni au făcut în aşa fel ca astăzi deşi mai sunt colegi determinaţi, au rezerve şi au temeri.”
 
Ieri, în emisiunea Punctul pe Azi, de la TVR MOLDOVA, preşedintele formaţiunii, Pavel Filip, anunţa că nu există o scindare în interiorul Partidului Democrat şi că nu crede în eventualitatea ruperii fracţiunii PDM.
Similare
RECOMANDĂRI