Reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului vor purta discuţii privind deschiderea podului dintre Gura Bîcului şi Bîcioc
Sursa foto:Radio Chisinau Vizualizari:

Reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului vor purta discuţii privind deschiderea podului dintre Gura Bîcului şi Bîcioc

Reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului în procesul de reglementare transnistreană vor purta astăzi discuţii pentru a se pune de acord asupra unei decizii protocolare privind deschiderea podului peste Nistru între localităţile Gura Bîcului şi Bîcioc.

Şefii celor două echipe de negociatori, Gheorghe Bălan şi Vitali Ignatiev, va avea în acest scop o întâlnire la sediul Misiunii OSCE din Chişinău. La întrevedere vor participa reprezentanţii mediatorilor şi observatorilor în procesul de negocieri în formatul "5+2", se anunţă într-un comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

Potrivit Infotag, pe agenda întâlnirii, s-ar putea regăsi şi desfăşurarea unei runde de negocieri în formatul "5+2" la Viena, până la sfârşitul lunii noiembrie.

Podul dintre Bîcioc şi Gura Bîcului a fost distrus în timpul luptelor de pe Nistru. La începutul anilor 2000, podul a fost reconstruit cu ajutorul partenerilor externi, dar traficul rutier a fost blocat de regimul de la Tiraspol, sub pretextul că ar putea fi folosit în scopuri militare.

Conform proiectului de hotărâre, o condiţie obligatorie pentru deschiderea podului ar fi instalarea unui punct al forţelor de menţinere a păcii.

Similare