Renato Usatîi spune că procurorul general interimar studiază dosarele care i-au fost intentate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Renato Usatîi spune că procurorul general interimar studiază dosarele care i-au fost intentate

reşedintele "Partidului Nostru" (PN), Renato Usatîi, consideră că "numeroasele dosare penale împotriva lui (în total circa 30) sunt studiate seara de către procurorul general interimar Dumitru Robu".

Despre aceasta el a declarat în ajun la un post de televiziune, exprimându-şi nemulţumirea în legătură cu faptul că procuratura se ocupă de persoana sa, "în timp ce în Republica Moldova nu este nicio persoană care să fie reţinută în dosarele de mare anvergură care sunt discutate în societate (privind furtul miliardului - "I.").

"Nu înţeleg de ce Andrei Năstase ocupă astăzi funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Dacă eu aş fi fost numit la Procuratura Generală, atunci rezultatele investigaţiilor ar fi fost cu mult mai multe decât cele ale actualei guvernăei", a spus politicianul.

În acelaşi timp, el i-a urat succesul noii guvernări, promiţând "să nu o critice fără motiv".

"Întotdeauna am avut o relaţie bună cu Năstase, căci noi am protestat împreună împotriva guvernării anterioare. Au fost divergenţe şi cu Dodon, mai ales, pentru că a încercat o perioadă lungă de timp să scape de sub controlul direct al lui Plahotniuc (fostul coordonator al coaliţiei de guvernământ, care a fugit din ţară - "I.")", a declarat Usatîi.

El a spus că a primit şi i se va mai transmite "informaţii serioase despre schemele de corupţie din Republica Moldova".

Referindu-se la următoarele alegeri locale din 20 octombrie, fostul primar al oraşului Bălţi a menţionat că nu a decis încă dacă va candida pentru această funcţie.

"Mulţi locuitori ai oraşului au venit la mine şi m-au rugat să mă întorc. Desigur, vreau să termin ceea ce am început la Bălţi şi, în primul rând, să pun capăt schemelor de corupţie care s-au dezvoltat în ultimii 25 de ani. Voi mai discuta cu localnicii despre revenirea mea şi voi lua o decizie", a promis şeful PN.
Similare
RECOMANDĂRI