Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reacţii după ce Cabinetul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură. PSD şi Pro România pregătesc o colaborare de mai lungă durată

După demiterea guvernului, partidele se organizează. Liberalii vor să meargă mai departe cu un guvern Orban II, iar social democraţii şi cei de la Pro România au negociat o propunere comună de prim-ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să aibă consultări cu partidele în vederea desemnării unui prim-ministru, iar partidele îşi fac planuri pentru a păstra sau prelua guvernarea.

Liberalii ar vrea ca şeful statului să îl desemneze tot pe Ludovic Orban, iar acesta să ceară votul Parlamentului cu aceeaşi echipă.

După ce au bătut palma pentru a vota moţiunea, PSD şi Pro România pregătesc o colaborare de mai lungă durată. Marcel Ciolacu a anunţat că Remus Pricopie este propunerea de premier a PSD şi Pro România.

Cei de la USR nu vor face propuneri de prim-ministru, dar sunt îngrijoraţi de faptul că, prin demiterea guvernului, vom vota primarii într-un singur tur de scrutin.

Potrivit Constituţiei, după consultări cu partidele parlamentare, preşedintele desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru.

În cel mult 10 zile, persoana desemnată trebuie să facă o propunere de guvern şi să ceară votul de învestitură al Parlamentului.

Similare
RECOMANDĂRI