Reacţia unui deputat PSRM la cererea Blocului ACUM privind organizarea unei şedinţe speciale a Parlamentului
Sursa foto:Facebook/Vlad Batrîncea Vizualizari:

Reacţia unui deputat PSRM la cererea Blocului ACUM privind organizarea unei şedinţe speciale a Parlamentului

Poziţia PSRM „rămâne aceeaşi”, iar Parlamentul poate fi convocat atunci când „se va ivi o posibilitate reală de a crea o majoritate parlamentară stabilă”. Declaraţia a fost făcută de deputatul socialist Vlad Bătrîncea, în replică la solicitarea Blocului ACUM, care cere convocarea Legislativului de la Chişinău în sesiune specială, pe 21-22 mai.

Bătrîncea scrie pe pagina sa de Facebook că a aflat despre solicitarea Blocului ACUM din presă.

Politicianul este de părere că politica din Republica Moldova „se transformă într-un show public, bazat pe ceva imprevizibil, alogic şi departe de respectarea cadrului legislativ”.

Deputatul socialist mai menţionează că formaţiunea din care face parte continuă să fie deschisă pentru negocieri, însă cu anumite condiţii.

„Noi suntem dispuşi să continuăm dialogul cu Blocul ACUM – imediat ce conducătorii şi reprezentanţii partidelor din componenţa blocului vor mai reduce din ambiţiile lor politice şi îşi vor manifesta disponibilitatea de a participa la formarea unei majorităţi parlamentare stabile şi crearea unui guvern eficient şi funcţional”, precizează Vlad Bătrîncea.

Totodată, Vlad Bătrîncea consideră că „Parlamentul ar trebui să fie convocat atunci când va apărea o posibilitate reală de a crea o majoritate parlamentară stabilă”.

Sâmbătă, Blocul ACUM a publicat o declaraţie, prin care a cerut convocarea, pe 21-22 mai 2019, a unei sesiunii speciale a Parlamentului, În acest context, ACUM îşi asumă angajamentul de a renunţa la funcţia de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, însă numai după votarea, promulgarea şi publicarea actelor normative conţinute în Pachetul Antioligarhic.

Termenul legal pentru formarea noului Guvern expiră pe 9 iunie 2019, după care, preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon ar fi obligat să dizolve Parlamentul.

Similare
RECOMANDĂRI