Social

Astăzi de Florii, biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din Chişinău a fost neîncăpătoare

Astăzi de Florii, biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din Chişinău a fost neîncăpătoare

Creştinii ortodocşi celebrează astăzi Floriile, una dintre cele mai mari sărbători bisericeşti de peste an. Tradiţia spune că, în această zi sfântă, Iisus Mântuitorul a intrat în Ierusalim, însoţit de cei 12 apostoli. Este a şasea duminică din Postul Mare, în care e dezlegare la peşte, ulei şi vin.

Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae", din Chişinău, a fost neîncăpătoare astăzi pentru credincioşii veniţi să asculte slujba specială, să se roage pentru sănătate şi pace şi să bucure de această importantă sărbătoare care precede Paştele.    

După slujbă, credincioşii duc acasă ramuri de salcie sfinţite, despre care cred că aduc sănătate şi belşug în gospodării. Conform tradiţiei, Mântuitorul Iisus Hristos a fost întâmpinat, la intrarea în cetatea Ierusalimului, de oameni purtând în mâini ramuri de măslin.        

De mâine, creştinii ortodocşi intră în Săptămâna Patimilor.

PETRU STOROJA protoiereu, Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae": „ O persoană era tristă, Mântuitorul, pentru că ştia că în curând va intra într-o săptămână foarte tristă car se numeşte săptămâna confruntării cu moartea şi cei care acum îi cântă osanale îi vor cânta vineri să-l răstignească.  De aceea ne rugăm Domului să ne dea multă sănătate, multă răbdare, multă forţă fizică şi spiritual ca să putem trece peste aceste sărbători.”

 În seara de Florii încep slujbele deniilor, despre care preoţii spun că îi ajută pe oameni să treacă de la întunericul păcatului la lumina credinței, şi care vor continua în toată Săptămâna Patimilor.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter