Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Promo-Lex: Ca şi în scrutinele anterioare, Dodon profită de funcţia pe care o are şi participă la evenimentele politice cu tentă electorală ale PSRM

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon foloseşte resursele administrative pentru a promova candidatul PSRM la alegerile locale generale. Cel puţin asta susţin observatorii "Promo-Lex" în cadrul raportului de monitorizare a campaniei electorale. Potrivit experţilor, în ultimele trei săptămâni, Igor Dodon a participat la cel puţin patru evenimente organizate de socialişti.

Observatorii "Promo-Lex" au identificat 40 de cazuri în care partidele politice au organizat evenimente electorale, înainte de startul oficial al scrutinului local. În procesul electoral s-a implicat activ şi preşedintele Igor Dodon.

„Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la fel ca şi în scrutinele precedente, profită de funcţia publică pe care o are şi prin transferul de imagine participă la evenimente politice cu tentă electorală ale Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. În acest sens, au fost atestate cel puţin patru cazuri, în această perioadă, s-a remarcat că promotor al PSRM”, spune Pavel Postică, directorul de programe al Promo-Lex.

Reprezentantul Promo Lex a găsit şi alte implicări indirecte în campania electorală.

Este vorba despre trei cazuri indentificate de către observatorii "Promo-Lex". În două cazuri este vorba de Fundaţia "Renato Usatîi" şi într-un caz  e vorba de  Asociaţia Obştească "Pentru Orhei". Ambele entităţi au organizat evenimente publice de amploare, în cadrul cărora au participat liderii de partidelor politice, utilizând acest transfer de imagine au prin aceasta au contribuit la finanţarea indirectă a partidelor politice.

Alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie 2019. În aceeaşi zi, vor avea loc şi alegerile parlamentare pentru 4 circumscripţii.
Similare
RECOMANDĂRI