Procurorul general urmează să ceară rididcarea imunităţii a unor deputaţi? Reacţia PSRM după şirul continuu al plecărilor din majoritatea parlamentară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorul general urmează să ceară rididcarea imunităţii a unor deputaţi? Reacţia PSRM după şirul continuu al plecărilor din majoritatea parlamentară

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova condamnă ferm acţiunea de corupere politică. Despre aceasta se spune într-un comunicat al PSRM, referindu-se la ultimele plecări din PD, partid aflat într-o coaliţie de guvernare cu socialiştii. PSRM susţine că aceste plecări din PD au drept scop distrugerea majorităţii parlamentare şi „demiterea Guvernului în plină criză pandemică”.

 Pe lângă aceste argumente, PSRM vorbeşte despre unele decizii pe care le-ar putea lua Procurorul General. În comunicatul socialiştilor se spune:

„Se doreşte cu tot dinadinsul ca în această săptămână să nu mai existe o majoritate parlamentară, care să poată vota inclusiv o eventuală solicitare a Procurorului General de ridicare a imunităţii în cazul unor deputaţi, care au avut un rol important în furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc”.
 
Amintim că astăzi, un grup de primari, dar şi doi deputaţi democraţi au anunţat că părăsesc PD. Astfel, PD rămâne cu 16 deputaţi.
 
Tot astăzi, procurorul general a vorbit în cadrul unui briefing de presă despre dosarul privind furtul miliardului.
 

VIDEO. Alexandr Stoianoglo: Beneficiarul furtului miliardului - Vlad Plahotniuc. Dosarul Platon - revizuit


Tot astăzi, Deputatul Iurie Reniţă a publicat, în cadrul unui briefing, o înregistrare video în care apare fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc şi actualul preşedinte al R. Moldova, Igor Dodon, precum şi Sergiu Iaralov. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoşă neagră lui Dodon în care, potrivit lui Iurie Reniţă, s-ar afla sume mari de bani.

 
Similare
RECOMANDĂRI