Premierul român Ludovic Orban are o serie de întâlniri cu oficiali europeni de rang înalt, cu ocazia Congresului Partidului Popular European
Vizualizari:

Premierul român Ludovic Orban are o serie de întâlniri cu oficiali europeni de rang înalt, cu ocazia Congresului Partidului Popular European

Premierul Ludovic Orban are programate miercuri şi joi o serie de întâlniri cu înalţi oficiali europeni la Zagreb, în Croaţia, cu ocazia Congresului Partidului Popular European (PPE).

Potrivit agendei publice a premierului, acesta se întâlneşte de la ora 15.25 (ora locală) cu prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, şi de la ora 15.45 are o întâlnire cu  secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz, scrie euractiv.ro.

La ora locală 17.00, Ludovic Orban se vede cu Jyrki Katainen, vicepreşedintele Comisiei Europene, iar de la 17.45 are programată o întâlnire cu preşedinta-aleasă a Comisiei, Ursula von der Leyen.

Potrivit site-ului Guvernului, Orban va avea de la 18.30 o scurtă întrevedere cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, urmată de fotografie oficială.

De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti va avea discuţii şi cu preşedintele Grupului Parlamentar CSU în Parlamentul Germaniei, Alexander Dobrindt, de la 18.40, iar de la ora 19.00 se întâlneşte cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

Ultima întâlnire de pe agenda premierului de miercuri este programată la ora 19.30, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Joi, în a doua zi a vizitei în Zagreb, Luovic Orban se întâlneşte, de la ora 07.30, cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, de la 08.15 cu preşedintele Grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, dar şi cu premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, de la 09.20. 

De la 10.30 se vede cu cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, de la ora 11.00 cu fostul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, iar în final, de la 11.30, cu preşedintele Partido Popular din Spania, Pablo Casado.

Similare
RECOMANDĂRI