Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită oficială de trei zile la Ierusalim
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul Pavel Filip întreprinde o vizită oficială de trei zile la Ierusalim

Un acord de protecţie socială a cetăţenilor Republicii Moldova care lucrează în Israel ar putea fi semnat în timpul apropiat. Subiectul a fost discutat de ministrul israelian al imigraţiei şi absorbţiei, Sofa Landver cu premierul Pavel Filip, care întreprinde o vizită de trei zile la Ierusalim.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul discuţiilor, Pavel Filip a exprimat interesul pentru promovarea dialogului politic dintre cele două state şi cooperarea în diverse domenii, menţionând că un rol important în consolidarea relaţiilor bilaterale îl are diaspora. Premierul s-a referit la litigiul legat de fosta sinagogă Rabbi Ţirilson, specificând că în acest sens a fost încheiată o tranzacţie de împăcare, care face posibilă efectuarea lucrărilor de restaurare a edificiilor cu păstrarea valorii istorico-arhitecturale. 

Sofa Landver, a mulţumit autorităţilor Republicii Moldova pentru susţinerea manifestată faţă de comunitatea evreiască, reiterând deschiderea ţării sale de a avansa în implementarea proiectelor în beneficiul cetăţenilor ambelor state. 

Relaţiile moldo-israeliene au fost discutate tot în seara zilei de ieri de către Pavel Filip cu vicepreşedintele Knessetului, Tali Ploskov. Oficialii au reiterat deschiderea pentru impulsionarea în continuare a relaţiilor de prietenie şi de cooperare dintre cele două state. Pavel Filipa vorbit despre reformele promovate de Guvern privind îmbunătăţirea mediului de afaceri şi atragerea investiţiilor străine în economia naţională. 

Vicepreşedintele Knessetului Statului Israel s-a arătat dispusă să promoveze posibilităţile de investiţii în Republica Moldova în domeniile sănătăţii, al apărării, al afacerilor interne, precum şi cel al culturii. 

Similare