PPPDA cheamă oamenii la un protest în faţa Primăriei Chişinău
Sursa foto:Sputnik.md Vizualizari:

PPPDA cheamă oamenii la un protest în faţa Primăriei Chişinău

Conducerea Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr cheamă oamenii să iasă marţi, 24 iulie, la un protest în faţa Primăriei Chişinău, începând cu ora 10.00, pentru a cere trecerea din domeniul privat în domeniul public a terenului cafenelei „Guguţă” şi a împiedica astfel construcţia în acel loc a unui centru de business, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, primarul ales nevalidat, Andrei Năstase, liderul PPPDA, a spus că „mafia imobiliară, coordonată de beneficiarul său plenar, Vlad Plahotniuc, este tot mai aproape de realizarea unei scheme frauduloase de proporţii, având drept finalitate o construcţie abuzivă într-un spaţiu verde din centrul capitalei”.

Potrivit lui Năstase, Consiliul Naţional al Monumentelor Istorice a aprobat schiţa de proiect a clădirii cu 10 etaje, care urmează să fie construită în locul cafenelei Guguţă, din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Andrei Năstase susţine că toată operaţiunea se produce cu implicarea justiţiei capturate, care permite nu doar furtul miliardelor din bănci, furtul a sute de mii de voturi, ci şi a bunurilor imobiliare pe care a pus ochiul o grupare de escroci.

Andrei Năstase a venit să susţină conferinţa de presă în faţa primăriei, dar a fost nevoit să se retragă din cauza protestului simpatizanţilor Partidului Şor. Liderul PPPDA şi-a continuat apelul într-un live pe Facebook, de la sediul partidului.

Într-un comunicat de presă remis de PPPDA se menţionează că, odată trecut în domeniul public, terenul nu va putea fi înstrăinat, nu va putea fi depus în capitalul social al unor entităţi economice şi nu poate fi obiectul unei garanţii reale. Astfel, atractivitatea ideii de a construi ceva pe un teren care nu este pasibil privatizării scade substanţial.

PPPDA îndeamnă cetăţeni responsabili să fie prezenţi cât mai frecvent în zona actualei cafenele Guguţă, astfel încât să nu admită lansarea lucrărilor de demolare a cafenelei.
Similare
RECOMANDĂRI