Peter Michalko: Acordul de Asociere aduce rezultate pozitive economiei din Republica Moldova
Sursa foto:adevarul.ro Vizualizari:

Peter Michalko: Acordul de Asociere aduce rezultate pozitive economiei din Republica Moldova

Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care îl cuprinde şi pe cel de Liber Schimb, aduce rezultate pozitive economiei ţării noastre.

Implementând proiectele prevăzute de acord pentru susţinerea Republicii Moldova, se creează locuri de muncă, cresc exporturile către statele membre ale UE, cresc salariile, se dezvoltă economic satele şi oraşele. Declaraţia a fost făcută de către şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Peter Michalko, într-o conferinţă de presă la jumătate de mandat în Republica Moldova, transmite IPN.

Peter Michalko a spus că exporturile către UE au atins proporţia de 66% din totalul exporturilor din Republica Moldova. Acest lucru înseamnă că Republica Moldova îşi dezvoltă capacităţile de export şi îşi îmbunătăţeşte standardele de calitate. Exporturile către UE pot creşte şi mai mult dacă vor fi realizate pe deplin măsurile sanitare şi fitosanitare solicitate pentru produsele de origine animală.

Ambasadorul a mai menţionat că Uniunea Europeană va continua susţinerea procesului de reforme din Republica Moldova. Întrebat de jurnalişti când va fi debursată prima tranşă din asistenţa microfinanciară de 100 de milioane de euro, Peter Michalko a spus UE evaluează cum au fost îndeplinite condiţionalităţile prevăzute. Dacă rezultatul analizei va fi pozitiv, banii ar urma să fie alocaţi până la vară.

Referindu-se la restanţele Republicii Moldova în procesul de realizare a reformelor, Peter Michalko a spus că restanţele Republicii Moldova privind reformele care trebuie realizare, sunt aceleaşi de acum câţiva ani, domeniul justiţiei, lupta împotriva corupţiei, respectarea drepturilor omului, îmbunătăţirea climatului de afaceri pentru atragerea investitorilor etc.
Similare
RECOMANDĂRI