PCRM nu va desemna candidaţi la alegerile locale din Chişinău şi Bălţi
Sursa foto:Curentul.md Vizualizari:

PCRM nu va desemna candidaţi la alegerile locale din Chişinău şi Bălţi

Partidul Comuniştilor nu va desemna candidaţi la alegerile locale din 20 mai, din Chişinău şi Bălţi. Decizia a fost adoptă de către Executivul Politic al Comitetului central al PCRM, transmite IPN.

Decizia de a nu a înainta candidaţi, menţionează PCRM, reiese din faptul că mandatul primarilor aleşi se va limita la câteva luni, „iar regimul mafiot-oligarhic de la guvernare cu siguranţă intenţionează să utilizeze aceste alegeri în scopul de a mobiliza resursele administrative, de a elabora scheme noi de falsificare şi de a dezbina în continuare societatea înainte de alegerile parlamentare”.

Până în prezent, şi-au anunţat candidaţii la Primăria Chiţinău: Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (Andrei Năstase), Partidul Liberal (Valeriu Munteanu), Partidul Socialiştilor (Ion Ceban) şi Partidul Şor (Reghina Apostolova).

Partidul Acţiune şi Solidaritate a anunţat că îl va susţine în aceste alegeri pe candidatul PPPDA, iar PLDM a declarat că nu îşi va înainta propriul candidat, însă şi-a stabilit data de 31 martie termen-limită pentru a finaliza discuţiile cu privire la susţinerea unui candidat comun.

Partidul Democrat a declarat că nu va avea propriul candidat la alegerile locale, însă este gata să susţină un candidat comun al forţelor de dreapta, pro-europene.
Similare
RECOMANDĂRI