PAS va contesta la CSJ mandatul de primar al Marinei Tauber
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PAS va contesta la CSJ mandatul de primar al Marinei Tauber

Partidului Acţiune şi Solidaritate va contesta la Curtea Supremă de Justiţie mandatul de primar al Marinei Tauber. Asta după ce astăzi, Curtea de Apel Chişinău a lăsat în vigoare Hotărârea Judecătoriei Orhei prin care reprezentanta partidului puşcăriabilului Şor, Marina Tauber, a fost validată ca primar al comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei.

„Constatăm, şi în acest caz, că atât instanţele judecătoreşti, cât şi alte organe - Comisia Electorală Centrală, procuratura etc. - nu îşi îndeplinesc atribuţiile în conformitate cu legea şi se fac a nu vedea încălcările evidente comise în cadrul alegerilor din comuna Jora de Mijloc. Reamintim că, contrar prevederilor legale, partidul Şor a cheltuit în cadrul campaniei electorale, conform estimărilor Promo-Lex, 294 de mii de lei, adică de 3 ori mai mult decât plafonul maxim stabilit de CEC (93 de mii de lei). Plahotniuc îi oferă lui Şor toată protecţia necesară, deoarece, probabil, îl vede ca partener în viitorul Parlament.

După ce Şor cu Plahotniuc au furat cetăţenii acestei ţări de 1 miliard de dolari, i-au adus în sărăcie şi deznădejde, acum folosesc banii furaţi pentru a minţi oamenii precum că ei ar fi salvatorii ţării. Cu toate că guvernarea dă asigurări mincinoase că alegerile din toamnă vor fi libere şi corecte, decizia de astăzi arată că unii concurenţi electorali cu bani vor fi favorizaţi în detrimentul celorlalţi. Contestaţia noastră nu este împotriva votului oamenilor din Jora de Mijloc, dar împotriva faptului că legea nu este egală pentru toţi. După ce ni se vor prezenta considerentele care au stat la baza emiterii deciziei Curţii de Apel, ne rezervăm dreptul s-o contestăm la Curtea Supremă de Justiţie”, se arată într-un comunicat emis de PAS.

Similare
RECOMANDĂRI