PAS o înaintează pe Olesea Stamate în circumscripţia 38, Hînceşti
Vizualizari:

PAS o înaintează pe Olesea Stamate în circumscripţia 38, Hînceşti

Partidul Acţiune şi Solidaritate o înaintează pe fosta ministră a justiţiei, Olesea Stamate, la funcţia de deputat în circumscripţia electorală uninominală nr. 38, Hînceşti, unde pe 15 martie vor avea loc alegeri parlamentare noi. Decizia a fost luată la şedinţa de sâmbătă, 18 ianuarie, a Consiliului Politic Naţional al formaţiunii.

După şedinţă, Maia Sandu, a declarat într-o conferinţă de presă, că Olesea Stamate nu este membru de partid, însă formaţiunea a decis să-i acorde sprijin în acest scrutin. PAS face apel către alte partide proeuropene, în special către colegii din Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, să susţină acest candidat. În opinia sa, Olesea Stamate are şanse foarte bune şi va fi un deputat pe potriva aşteptărilor cetăţenilor, transmite IPN.

„Doamna Stamate este o mare luptătoare pentru reforma justiţiei, o luptătoare pentru combaterea corupţiei. Este specialist în drept şi Parlamentul Republicii Moldova are nevoie de asemenea spacialişti veritabili”, a spus Maia Sandu.

În aceeaşi şedinţă, Consiliului Politic Naţional a adoptat o declaraţie în care a constatat că „Guvernul a luat economiile autorităţilor locale destinate finanţării educaţiei şi a cheltuielilor capitale, fără a le consulta în privinţa redistribuirii resurselor”.

Acest fapt, în viziunea formaţiunii, a dus la încalcarea principiilor de bază ale administraţiei publice locale şi autonomia financiară locală. PAS cere Guvernului publicarea datelor detaliate, pe localităţi, cu privire la economiile autorităţilor locale, disponibile la 31 decembrie 2019 şi informarea cetăţenilor despre motivele deciziei de a nu pune la dispoziţia autorităţilor locale în 2020 a economiilor făcute în anul precedent.

 
Similare
RECOMANDĂRI