PAS Hânceşti nu o va susţine pe Olesea Stamate la funcţia de deputat în cadrul alegerilor din 15 martie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PAS Hânceşti nu o va susţine pe Olesea Stamate la funcţia de deputat în cadrul alegerilor din 15 martie

Organizaţia orăşenească Hânceşti a Partidului Acţiune şi Solidaritate anunţă că nu o va susţine pe Olesea Stamate, la funcţia de deputat în cadrul alegerilor din 15 martie, aşa cum a decis Consiliul Politic Naţional al formaţiunii în şedinţa de săptămâna trecută. Marcel Petruşan, preşedinte al Organizaţiei, a scris pe Facebook că la nivel local s-a luat decizia de a-l susţine pe Grigore Cobzac, candidat independent, transmite IPN.

„Noi, cei din Hânceşti, permanent am mizat pe un principiu democratic în luarea deciziilor. Prin urmare, având candidatul desemnat de centru, d-na Stamati şi un candidat membru PAS, înaintat de noi, d-nul Cobzac, am hotărât dilema prin vot. Unanim, colegii au ales candidatura d-nului Cobzac, pe care şi îl vom susţine”, a scris Marcel Petruşan.

Şi PAS şi formulat poziţia într-o postare pe Facebook privind situaţia din circumscripţia uninominală numărul 38, Hânceşti şi decizia lui Grigore Cobzac de a se înregistra în calitate de candidat independent. „În discuţiile cu conducerea partidului acesta a declarat că nu intenţionează să candideze la aceste alegeri. Regretăm situaţia creată. PAS o va susţine în continuare pe doamna Olesea Stamate, desemnată în calitate de candidat de către Consiliul Politic Naţional PAS”, se spune în precizare.

Vineri, 24 ianuarie, în ultima zi de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă şi de solicitare a listelor de subscripţie, cerere a depus Grigore Cobzac, pentru a candida independent. Grigore Cobzac a fost anterior deputat PLDM. La alegerile din 24 februarie 2019 a candidat la funcţia de deputat pe această circumscripţie din partea Blocului ACUM, dar nu a reuşit să obţină mandatul, fiind al doilea după democratul Alexandru Botnari. Ultimul şi-a depus mandatul de deputat în favoarea celui de primar, obţinut în luna noiembrie 2019.

 

Similare
RECOMANDĂRI