Partidul Politic Democraţia Acasă va avea candidaţi în patru circumscripţii uninominale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partidul Politic Democraţia Acasă va avea candidaţi în patru circumscripţii uninominale

Unioniştii care vor participa la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele Partidului Politic Democraţia Acasă au anunţat că vor avea candidaţi în patru circumscripţii uninominale. Într-o conferinţă de presă la IPN, Ion Leaşcenco, unul dintre candidaţi, a declarat că Partidul Politic Democraţia Acasă va prezenta în scurt timp o listă de candidaţi pe circumscripţia naţională.

În circumscripţiile uninominale formaţiunea a decis să aibă candidaţi doar în circumscripţiile în care au şanse mari să câştige, iar în celelalte circumscripţii vor susţine candidaţii din partea altor partide de dreapta, candidaţi care de-a lungul timpului s-au manifestat ca persoane care promovează şi susţin unirea Republicii Moldova cu România.

Astfel, potrivit lui Ion Leaşcenco, candidaţii Partidului Politic Democraţia Acasă pe circumscripţiile uninominale sunt: Anatol Ursu (circumscripţia numărul 22 Ialoveni), Zinainda Bolboceanu (circumscripţia numărul 35 Căuşeni), Mihai Goian (circumscripţia numărul 16 Ungheni) şi Ion Leaşcenco (circumscripţia numărul 15 Călăraşi, Ungheni).

Candidaţii unionişti de la alte partide politice de dreapta pe care Partidul Politic Democraţia Acasă, declară Ion Leaşcenco, îi susţine în alegerile parlamentare sunt:  primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, care va candida pe circumscripţia nr. 40 Cimişlia; Maria Ciobanu, care va candida pe circumscripţia nr. 14 Teleneşti; Petru Frunză, primarul satului Puhoi, care va candida pe circumscripţia nr. 37 Răzeni, Ialoveni; Vladimir Putregai primarul satului Cociulia, care va candida pe circumscripţia nr. 41  Leova.

Partidul Politic Democraţia Acasă îi mai susţine pe directorul Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, circumscripţia nr. 47, Eleonora Cecavschi, candidat pe circumscripţia nr. 48, Lilian Carp, circumscripţia nr. 21 Criuleni, Vlad Bileţchi, candidat în circumscripţia nr. 26 Centru, Buicani.

Anatol Ursu, candidat pe circumscripţia nr. 22 Ialoveni, a ţinut să sublinieze că decizia de a susţine candidaţi de la alte formaţiuni în circumscripţiile uninominale în care Partidul Democraţia Acasă nu are candidaţi a venit în urma solicitărilor electoratului unionist din teritoriu, care a întrebat cu cine să voteze. Partidul Democraţia Acasă îl susţine şi pe Ion Terguţă, care, deşi nu s-a manifestat ca o persoană unionistă, susţine vectorul european şi care candidează pe aceeaşi circumscripţie cu liderul PDM Vladimir Plahotniuc.
Similare
RECOMANDĂRI