Parlamentul a menţinut votul exprimat anterior pentru un şir de legi. Acestea vor fi trimise, din nou, preşedintelui Dodon
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Parlamentul a menţinut votul exprimat anterior pentru un şir de legi. Acestea vor fi trimise, din nou, preşedintelui Dodon

Parlamentul, în şedinţa de astăzi, a menţinut votul exprimat anterior pentru un şir de acte legislative, pe care Preşedintele Republicii Moldova a refuzat să le promulge, trimiţându-le spre reexaminare.

Astfel, Parlamentul şi-a menţinut votul exprimat pentru completarea Codului Muncii cu norme care prevăd ca în data de 9 mai, pe lângă Ziua Victoriei, să fie sărbătorită şi Ziua Europei. Proiectul a fost remis spre reexaminare de către şeful statului.
 
La fel, deputaţii au reexaminat şi menţinut votul adoptat anterior pentru transmiterea  cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcţia noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA).
 
Tot astăzi, plenul Legislativului a menţinut votul exprimat anterior pentru modificarea  Codului audiovizualului, care stabileşte unele sancţiuni aplicate radiodifuzorilor care au comis prima încălcare  în reflectarea alegerilor de către mijloacele de informare. 
 
Potrivit art.93 (2) din Constituţie, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.
Similare
RECOMANDĂRI