Opinii: Politica externă echilibrată în viziunea lui Igor Dodon înseamnă duble standarde şi peste 30 de vizite la Moscova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinii: Politica externă echilibrată în viziunea lui Igor Dodon înseamnă duble standarde şi peste 30 de vizite la Moscova

Ideea de politică externă echilibrată promovată de către preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon este defapt o politică a dublelor standarde. De această părere sunt unii deputaţi din Parlamentul de la Chişinău.

Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA. Vicepreşedintele Parlamentului, Monica Babuc susţine că nu poate fi vorba despre o politică externă ehilibrată cel puţin din perspectiva numărului vizitelor efectuate la Moscova şi Bruxelles.

„Din ce s-a numărat reiese că în aceşti aproape trei ani de mandat preşedintele Dodon a efectuat doar două vizite la Bruxelles şi peste 30 la Moscova. Sigur nu putem vorbi despre o politică externă echilibrată”, a spus Babuc.

Deputatul din partea blocului ACUM Dinu Plângău susţine că şeful statului promovează de multe ori duble standarde în discursul său extern.

„Şeful statului vrea să aibă câţi mai mulţi parteneri inclusiv din Occident deoarece înţelege că finanţarea pentru Republica Moldova vine de acolo. Nu înţeleg ce înseamnă această politică externă echilibrată, pe mine mă deranjează aceste duble standarde din partea preşedintelui”, a menţionat Plângău.

De cealaltă parte, socialistul Vasile Bolea a subliniat că şeful statului a mers de atât de multe ori la Moscova deoarece a avut rolul de pompier în relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Bolea  a mai adăugat că Igor Dodon nu şi-a dorit nici o dată denunţarea Acordului de Asociere cu UE, ci doar modificarea unor prevederi.
Similare
RECOMANDĂRI