Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Olesea Stamate, la Punctul pe AZi: Dacă Grigore Cobzac nu candida, eu câştigam alegerile de la Hînceşti

Prezentă în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, Olesea Stamate, fost candidat PAS la alegerile parlamentare din Hînceşti, a declarat că Grigore Cobzac a candidat în semn de protest faţă de Maia Sandu şi că, dacă această candidatură nu ar fi existat, ea ar fi căştigat alegerile din Hînceşti.

Olesea Stamate a menţionat că rezultatul scrutinului de la Hînceşti a fost totuşi unul bun, ţinând cont de circumstanţe.

„Au fost multe mizerii în alegerile astea -  coruperea alegătorilor până la transportul organizat, excluderea pe ultima sută de metri a candidatului lui Şor, care i-a lăsat mai mult spaţiu pe stânga lui Gaţcan şi, în plus, informaţia diferită privind coronavirusului, care a dus la participarea scăzută a alegătorilor”, a spus Olesea Stamate.

Aceasta a menţionat că alegătorii au tras concluziile în urma alegerilor din Hînceşti.

„Noi am semnalat în nenumărate rânduri, inclusiv în dezbateri, că anumiţi actori de pe dreapta au făcut jocul socialiştilor şi acest lucru a fost demonstrat în alegeri”, a spus Olesea Stamate.

Liderul PL Dorin Chirtoacă a precizat că, spre sfârşitul campaniei electorale, şi-a dat seama că Grigore Cobzac nu are nicio şansă şi a cerut acestuia să se retragă din cursa electorală.

„I-am spus domnului Cobzac: o să iei mai puţine voturi decât doamna Stamate, retrage-te. Mă retrag şi eu, râmâne doamna Stamate, avem şansa să câştigîm. S-a întors şi a plecat”, a spus Dorin Chirtoacă.

Expertul în politici publice Ştefan Gligor a precizat că partidele de dreapta sunt obligate să identifice un candidat de dreapta.

„Bazinul electoral s-a schimbat din 2016-2019. Având un singur candidat pe stânga şi nefiind un contracandidat puternic pentru Dodon, riscăm să existe un singur tur al alegerilor prezidenţiale. Segmentul pe centru-dreapta poate fi valorificat dacă sunt căteva candidaturi credibile, bune, integre”, a spus Ştefan Gligor.

Expertul a menţionat că oricine, în Republica Moldova, care are pe el sigla PAS, sau blocul ACUM, mobiliza şi aduna multe voturi, dar în sistemul mixt contează omul.

 
Similare
RECOMANDĂRI