O platformă pentru schimb de informaţii şi contracararea ameninţărilor de tip hibrid ar putea fi creată pentru R. Moldova, Georgia şi Ucraina
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

O platformă pentru schimb de informaţii şi contracararea ameninţărilor de tip hibrid ar putea fi creată pentru R. Moldova, Georgia şi Ucraina

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a lansat iniţiativa creării unei platforme trilaterale pentru schimb de informaţii şi contracararea ameninţărilor de tip hibrid între R. Moldova, Georgia şi Ucraina la prima reuniune a Adunării interparlamentare MD-GE-UA.

Potrivit lui Andrian Candu, fiecare stat ar putea crea puncte de contact interinstituţionale care să facă analize strategice şi schimb de date relevante între cele trei state. El a subliniat nevoia unei analize competente şi a unor reacţii simetrice pentru a asigura securitatea informaţională în zonă.
 
Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi omologii săi din Georgia şi Ucraina au fost unanimi în nevoia unor răspunsuri prompte şi eficiente ameninţărilor de tip hibrid.

„Campaniile de dezinformare, cu utilizarea masivă a reţelelor sociale, propaganda exploatează vulnerabilităţile statelor şi lovesc în valorile şi libertăţile democratice fundamentale. Ameninţările hibride ţintesc, de asemenea, în sistemul financiar, de sănătate publică, securitate alimentară, energetică, infrastructură, etc. Sunt necesare măsuri coordonate şi competente pentru un răspuns eficient”, a spus preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.
 
Amintim că intenţia de a institui un Centru strategic de coordonare pentru R. Moldova, Georgia şi Ucraina a fost prezentată la Departamentul de stat şi la Consiliul Naţional de Securitate SUA în timpul ultimei vizite a lui Andrian Candu la Washington.
Similare
RECOMANDĂRI