Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

NATO, un sprijin de nădejde pentru R. Moldova

Alianţa Nord Atlantică este alături de Republica Moldova în lupta pentru combaterea pandemiei iar dovada e sprijinul pe care NATO îl oferă cetăţenilor. Declaraţia a fost făcută la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, de către secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană.

MIRCEA GEOANĂ, secretar general adjunct NATO: Mă bucur foarte mult că, solicitarea RM către NATO, pentru a oferi ajutor suplimentar de natură medicală, într-o situaţie foarte dificilă, a fost primită cu deschidere şi mă bucur foarte că am reuşit să transmitem măşti şi echipamente de protecţie pentru cadrele medicale în valoare de jumătate de milion de dolari. Vreau să mulţumesc aliaţilor norvegieni şi luxemburghezi, dar şi României, care a asigurat transportul aerian al acestui sprijin către Republica Moldova. Mă bucur că şi în plan bilateral, România a făcut un gest foarte frumos pentru Republica Moldova, legat de vaccinare. COVAX începe să funcţioneze şi un număr tot mai mare de doze vin către Republica Moldova.

NATO, mai spune Mircea Geoană, este pregătită, în continuare, să ofere sprijinul necesar Republicii Moldova pentru a depăşi pandemia, şi nu doar.  

MIRCEA GEOANĂ, secretar general adjunct NATO: NATO a oferit Ministerului Apărării din RM capabilităţi în zona unui centru de rezilienţă cibernetică. Chiar acum două zile am aprobat un nou pachet de asistenţă pentru IT şi Softwer pentru ministerul Apărării din RM. Un program foarte interesant. Moldovenii ne-au rugat să introducem asta în parteneriatul nostru. Este vorba despre expertiza noastră în vederea sprijinirii instituţiilor publice militare şi non militare, civile din RM pentru a fi mai transparente, pentru a lupta împotriva corupţiei, pentru a face instituţiile din RM mai solide, mai capabile să facă faţă provocărilor.

Secretarul general-adjunct NATO este de părere că apropierea R. Moldova de UE va aduce doar beneficii cetăţenilor, iar NATO nu trebuie privit ca pe ceva rău.

MIRCEA GEOANĂ, secretar general adjunct NATO: Eu aş vrea ca cetăţenii RM, când se uită la NATO şi la subiectul NATO, să se gândească la noi ca la o parte integrantă a occidentului democratic, împreună cu UE, împreună cu naţiunile europene, cu SUA, împreună cu Canada. Suntem cu toţii parte al acestui sistemt, conglomerat al democraţiei, de ţări libere, de ţări care pot să-şi decidă destinul aşa cum consideră necesar.
Similare
RECOMANDĂRI