Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Monica Babuc: "Politica externă promovată de Igor Dodon nu este una echilibrată"

Vizita preşedintelui Igor Dodon la Bruxelles este un prim pas spre îmbunătăţirea relaţiilor dintre instituţia prezidenţială a Republicii Moldova şi Uniunea Europeană. Cel putin asta sustine europarlamentarul Siegfrid Mureşan. De cealaltă parte, opoziţia parlamentară de la Chisinau este sceptică în privinţa echilibrului promovat de Igor Dodon pe plan extern şi spune că aşteaptă să se materializeze declaraţiile preşedintelui făcute la Bruxelles.

În emisiunea Punctul de Azi de la TVR Moldova, Monica Babuc, vicepreşedintele Parlamentului, şi-a exprimat scepticismul în privinţa politicii externe echilibrate între Moscova şi Bruxellles invocată de preşedintele Igor Dodon.

De cealaltă parte, reprezentanţii blocului ACUM sunt nemulţumiţi de declaraţiile contradictorii făcute de preşedintele Dodon în Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă.

După ce la Bruxelles, preşedintele Dodon a anunţat că-şi doreşte o avansare în implementarea acordului de asociere, demnitarii europeni spun că aşteaptă nu doar declaraţii, dar şi acţiuni concrete.

Preşedintele Igor Dodon a făcut săptămâna trecută o vizită oficială la Bruxelles în timpul căreia s-a întâlnit cu comisarul european pentru politică de vecinătate, Iohannes Hahn, cu inaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe, Frederica Mogherini, dar si cu secretarul general Nato, Jens Stoltenberg.
Similare
RECOMANDĂRI