Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mişcarea politică Unirea vrea un candidat comun forţelor unioniste la alegerile prezidenţiale

Un candidat comun la alegerile prezidenţiale, care să promoveze dezideratul Unirii. Este dorinţa mişcării politice Unirea, care face un apel către toţi unioniştii din Republica Moldova să găsească un singur concurent electoral care să-i reprezinte la scrutinul prezidenţial din 1 noiembrie. Unionştii spun că, doar prin unificarea forţelor, un candidat de dreapta poate obţine victoria în alegeri.

Liderii mişcării politice Unirea au făcut un apel către toate forţele unioniste din Republica Moldova să vină la masa tratativelor pentru a identifica un consens astfel încât segmentul unionist să nu fie fărâmiţat la alegerile din noiembrie.

„Noi, mişcarea politică Unirea considerăm că dezideratul nostru este extrem de important, iar participarea unui singur candidat unionist în aceste alegeri prezidenţiale, va fi un exemplu pozitiv pentru toate segmentele electorale din RM”, a spus VALERIU MUNTEANU, lider USB.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, spune că este gata să participe la dezbateri publice cu orice pretendent la o candidatură din partea blocului unionist. Iar cel mai bun să fie înregistrat, oficial, în cursa electorală.

„Unirea nu poate fi promovată prin dezbinare, este un absurd. 09.58 Doar aşa unioniştii se vor mobiliza şi vor vrea să participle în alegeri nu doar la aceste prezidenţiale, dar şi la toate care vor urma de acum încolo şi respectiv vor devein mai încurajaţi”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Anterior şi liderul Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu, şi-a anunţat intenţia de a participa la alegerile prezidenţiale. Scritunul prezidenţial din Republica Moldova va fi organizat pe 1 noiembrie.
 
Similare
RECOMANDĂRI