Mişcarea Politică UNIREA cere demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mişcarea Politică UNIREA cere demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi

MP UNIREA condamnă declaraţia halucinantă a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, referitor la războiul de pe Nistru, precum că ”armata Federaţiei Ruse dislocată în regiunea transnistreană a intervenit la acel moment pentru a opri vărsările de sânge”.

MP UNIREA cere demisia lui Ciocoi pentru incompatibilitate cu funcţia pe care o deţine, după asemenea declaraţii. Ciocoi a vorbit în calitate de vasal al Federaţiei Ruse şi un promotor al politicii imperialiste al FR în RM, ce constă în declanşarea conflictelor pe teritorii străine pentru ”apărarea” păcii.

Anume armata Federaţiei Ruse a fost cea care a declanşat acest război prin atacurile asupra posturilor de poliţie moldoveneşti, iar trupele de ocupaţie ale armatei ruseşti staţionează ilegal din 1992 pe teritoriul de est al RM, chiar dacă, în 1999, la summit-ul OSCE de la Istanbul, Rusia şi-a asumat prin semnătură angajamentul de a-şi retrage, până în 2001, întregul arsenal de arme şi muniţii din RM.

Tindem să credem că această declaraţie iresponsabilă a lui Ciocoi, care nu reflectă adevărul, este doar strict opinia sa personală, şi nicidecum o poziţie oficială a autorităţii pe care o conduce.

Amintim că astăzi, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aurteliu Ciocoi a declarat că Armata a 14-a, dislocată în partea de est a Republicii Moldova, a intervenit pentru oprirea vărsării de sânge care avea loc în timpul războiului de pe Nistru.
Similare
RECOMANDĂRI