Ministrul de Externe, Nicu Popescu: Regimul oligarhic nu poate fi răsturnat, doar prin înfrângerea unui oligarh
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul de Externe, Nicu Popescu: Regimul oligarhic nu poate fi răsturnat, doar prin înfrângerea unui oligarh

Regimul oligarhic nu poate fi răsturnat, doar prin înfrângerea unui sau a doi oligarhi. Este necesar să fie demişi şi oamenii care lucrau pentru Vlad Plahotniuc. Declaraţia a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unui interviu pentru euractiv.com.

Nicu Popescu susţine că Vlad Plahotniuc, ex-liderul PDM, este prima persoană care a condus Republica Moldova şi care apoi a fugit din ţară. „E o situaţie fără precedent. În aproape 30 de ani de existenţă, niciun speaker al parlamentului sau preşedinte, sau prim-ministru nu a părăsit ţara. Este absolut fără precedent faptul că cineva care a condus de facto ţara prin partidul său, a fugit din ţară”, declară ministrul de Externe într-un interviu pentru euractiv.com.

Noul ministru de Externe menţionează că Republica Moldova s-a confruntat cu o tranziţie paşnică a puterii, fără violenţă. Societatea din R. Moldova a reuşit să facă faţă acestei crize în mod paşnic. „Acum guvernul se concentrează pe curăţarea sistemului. Toţi judecătorii din instanţele constituţionale au demisionat deoarece au fost implicaţi în abuzuri politice majore, aşa precum a recunoscut şi UE.

Procurorul general a demisionat săptămâna trecută, astfel acum putem anunţa o competiţie publică pentru acest post şi să alegem oameni care îşi vor face treaba, în loc să protejeze interesele oligarhice corupte”, a mai precizat Nicu Popescu.
Similare
RECOMANDĂRI