Membrii PDM nu s-au prezentat la audierile comisie de anchetă privind tentativa de puci. Mihai Popşoi: Am mai multe întrebări faţă de Pavel Filip. „De ce atâta grabă sau cine l-a impus?”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Membrii PDM nu s-au prezentat la audierile comisie de anchetă privind tentativa de puci. Mihai Popşoi: Am mai multe întrebări faţă de Pavel Filip. „De ce atâta grabă sau cine l-a impus?”

O nouă rundă de audieri în cazul anchetei privind tentativa de puci din luna iunie a avut loc astăzi în Parlament. La audieri nu s-a prezentat niciun membru PDM din cei chemaţi de către comisie, au absentat Pavel Filip, Sergiu Sârbu, Vladimir Cebotari şi Igor Vremea. Mihai Popşoi, preşedintele Comisiei a declarat că a vrut să îi întrebe despre deciziile luate în perioada 7-14 iunie, dacă nu au fost sugerate de către conducerea partidului şi despre participarea acestora la acele şedinţe nocturne la Curtea Constituţională din perioada dată.

„Am mai multe întrebări faţă de Pavel Filip care a decis să sfideze voinţa poporului şi să boicoteze şedinţele comisiei.  Pe dumnealui aş fi vrut să îl întreb despre acest decret pe care l-a adoptat pe 9 iunie prin care si-a arogat nişte drepturi care au creat o circumstanţă nemaivăzută. El în calitate de prim-ministru şi-a arogat dreptul de preşedinte şi a dizolvat Parlamentul, după care tot în aceeaşi zi a stabilit data unor alegeri noi. Întrebarea mea ar fi fost firească: de ce atâta grabă sau cine l-a impus?.”

Anterior preşedintele fracţiunii PDM din Parlament, Pavel Filip, a spus că membrii formaţiunii pe care o conduce nu au de gând să ofere explicaţii oponenţilor lor politici, pe care-i cei din PDM îi acuză că ar fi uzurpat la rândul lor puterea de stat.

Preşedintele comisiei, Mihai Popşoi, a declarat l-au audiat astăzi pe fostul şef al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc,  discuţia cu Cavcaliuc a fost „foarte lungă, deschisă şi detaliată”. Acesta a fost întrebat ce indicaţii a primit atunci, „ce a făcut şi ce nu a făcut”.

La audieri au fost prezenţi fostul secretar general de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Simion Carp, fostul şef adjunct al Inspectoratului Generalul al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, şeful Biroului de Curieri Speciali, Valeriu Cemîrtan şi preşedintele Asociaţiei Procurorilor Republicii Moldova, Alexandru Cladco.
 

VIDEO. Mihai Popşoi, preşedintele Comisiei de anchetă privind tentativa de puci, susţine o conferinţă de presă

Similare
RECOMANDĂRI