Ludmila Kozlowska: Vladimir Plahotniuc a oferit motiv pentru a fi supus sancţiunilor personale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ludmila Kozlowska: Vladimir Plahotniuc a oferit motiv pentru a fi supus sancţiunilor personale

Parlamentul Republicii Moldova a devenit încă un instrument în atacul asupra societăţii civile şi opoziţiei din Republica Moldova şi în răspândirea ştirilor false. Declaraţia a fost făcută de fondatoarea Fundaţiei „Open Dialog” la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Noi monitorizăm situaţia legată de drepturile omului, libertatea de exprimare şi libertatea întrunirilor în diferite state din spaţiul post-sovietic, iar faptul cum Parlamentul R. Moldova este folosit instrumental pentru a lupta cu un grup mic de activişti care se ocupă de drepturile omului în ţară este fără precedent”, spune preşedinta „Open Dialog”.

Ludmila Kozlowska spune că existenţa şi activitatea Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor acuzaţiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Open Dialog” şi fondatoarei acesteia în treburile interne ale Republicii Moldova şi a finanţării unor partide politice îi oferă argumente cum îl poate propune pe liderul PDM Vladimir Plahotniuc şi pe cei mai apropiaţi funcţionari ai lui pentru introducere în lista privind sancţiunile personale. „Până acum era problematic acest lucru”, a menţionat activista.

Potrivit ei, până în septembrie 2017, Guvernul R. Moldova şi alţi funcţionari spuneau că nu cunosc despre existenţa Fundaţiei „Open Dialog” şi cu ce se ocupă. Dar brusc, din moment ce au fost introduse limitări financiare pentru Republica Moldova sub condiţia drepturilor omului din partea Uniunii Europene, mai multe instituţii au început să vorbească despre aceasta, să solicite anumite cerinţe, retorica s-a schimbat. „A început să ni se spună că ne implicăm în politica R. Moldova, că dezinformăm reprezentanţii Parlamentului European şi Comisiei Europene”, a spus Ludmila Kozlowska.

La 4 octombrie 2018, Legislativul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de imixtiune a Fundaţiei „Open Dialog” şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova şi a finanţării unor partide politice. În şedinţa de săptămâna trecută, Parlamentul a extins cu 30 de zile termenul de prezentare a raportului Comisiei de anchetă. Vineri, 2 noiembrie, vor începe audierea autorităţilor responsabile în cadrul comisiei de anchetă.
Similare
RECOMANDĂRI