VIDEO. UPDATE. Preşedinte al Partidului „Uniunea Salvaţi Basarabia” este Valeriu Munteanu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Preşedinte al Partidului „Uniunea Salvaţi Basarabia” este Valeriu Munteanu

Mişcarea Acţiunea Europeană, care în 2011 a fuzionat cu Partidul Liberal, îşi anunţă revenirea în viaţa politică. În cadrul Congresului Partidului, care are loc astăzi, 21 iulie, urmează a fi aleasă noua conducere şi stabilirea unui nou program.

UPDATE 12:20 Congresul USB a adoptat o Rezoluţie cu privire la obsesia anulării „paradigmei geopolitice” şi o Rezoluţie cu privire la diversiunea numită „moldovenism civic”.

UPDATE 12:07 Ilie Creţu a fost ales în calitate de secretar general al USB.

UPDATE 12:00 Valeriu Munteanu a fost ales preşedinte al USB.

UPDATE 11:17 Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană a votat schimbarea denumirii partidului în „Uniunea Salvaţi Basarabia”.

Potrivit programului, viziunea politică a Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia este Reunirea Republicii Moldova cu România. USB este un partid unionist, care crede că obiectivele cele mai stringente ale cetăţenilor Republicii Moldova — libertate, demnitate, prosperitate, securitate — pot fi atinse doar prin Reunirea R. Moldova cu România.

„USB este împotriva oricărei viziuni reducţioniste care asociază Reunirea cu „partidele «de dreapta»” sau cu „electoratul «pro-românesc»”. Reunirea se adresează tuturor şi este pentru fiecare în parte. Aparent paradoxal, dar cei care vor beneficia cel mai mult în urma Reunirii sunt tocmai cei care astăzi constituie electoratului aşa-zis „«de stânga» din republică”, se menţionează în noul statut al partidului.

În termeni ideologici, doctrina partidului unionist USB se va baza pe trei repere fundamentale: identitatea, apartenenţa etno-lingvistică la naţiunea română; familia tradiţională şi credinţa creştin ortodoxă.

UPDATE 11:15 Valeriu Munteanu a fost propus preşedinte al Partidului.

Fostul vicepreşedinte al Partidului Liberal Valeriu Munteanu a părăsit formaţiunea în decembrie 2018.
Similare
RECOMANDĂRI