Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la discuţii, la Palatul Cotroceni

Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis se vor întâlni, mâine, la Palatul Cotroceni, unde premierul a fost convocat de preşedinte. Tema discuţiei nu se cunoaşte, dar vine pe fondul zvonurilor potrivit cărora Executivul ar da o ordonanţă de urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie.

Preşedintele Iohannis a chemat-o mâine dimineaţă, la discuţii, pe Viorica Dăncilă, premierul României. Întâlnirea va avea loc mâine dimineaţă, dacă premierul va răspunde acestei invitaţii, deocamdată nu avem o confirmare oficială, ne amintim că în urmă cu câteva luni o întâlnire asemănătoare nu a mai avut loc, premierul nu a mers la discuţii. Nu ştim care va fi tema discuţiilor, însă cea mai aprinsă dezbatere în acest moment în spaţiul public este legată de această ordonanţă de amnistie şi graţiere care i-ar ierta de pedepse pe cei condamnaţi pentru corupţie, dar a fost infirmată această variantă.

Liberalii acuză guvernul că se pregăteşte să adopte ordonanţe de urgenţă pe teme sensibile din justiţie. Ar putea acorda chiar amnistia unor infracţiuni. Ministrul Justiţiei neagă, însă, categoric.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a negat că s-ar fi discutat la Ministerul de Justiţie despre emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

"Nu exista nici o intenţie a Executivului de a adopta o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor Justiţiei", spune şi Călin Popescu Tăriceanu.

Ştire în curs de actualizare.

Similare
RECOMANDĂRI