Johannes Hahn: Decizii privind transferul sau suspendarea asistenţei macrofinanciare nu au fost luate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Johannes Hahn: Decizii privind transferul sau suspendarea asistenţei macrofinanciare nu au fost luate

Decizia cu privire la transferul sau suspendarea primei tranşe din asistenţa macrofinanciară, din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova, nu sunt luate. Situaţia este prea fierbinte acum şi neclară pentru a lua astfel de decizii şi urmează a fi analizată la calm pentru că are multe semne de întrebare.

Declaraţia aparţine comisarului pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri de extindere Johannes Hahn, şi a fost făcută la întrevederea de la Strasbourg cu premierul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Comisarul Johannes Hahn a comunicat, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern, că UE urmăreşte cu atenţie evoluţiile din Republica Moldova, accentuând importanţa respectării normelor şi standardelor democratice.

Discutând referitor la situaţia privind invalidarea alegerilor din municipiul Chişinău, prim-ministrul a informat despre crearea unui grup de lucru cu participarea reprezentanţilor Guvernului şi ai Parlamentului pentru examinarea legislaţiei electorale şi eliminarea lacunelor care au permis crearea situaţiei curente. Grupul va examina experienţa relevantă din alte state europene şi va beneficia de sprijinul şi expertiza Consiliului Europei. Pavel Filip l-a asigurat pe oficialul european că UE va fi informată cu regularitate despre soluţiile care vor fi discutate în cadrul grupului de lucru.

Şeful Executivului a menţionat că evoluţiile politice de la Chişinău nu trebuie să aibă impact asupra cooperării practice dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi a subliniat că Guvernul rămâne deplin angajat în implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE.
Similare
RECOMANDĂRI