În şase circumscripţii alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei nu sunt declarate valabile
Sursa foto:zdg.md Vizualizari:

În şase circumscripţii alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei nu sunt declarate valabile

În şase circumscripţii alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei nu sunt declarate valabile, din cauză că la urnele de vot s-a prezentat un număr mic de alegători, transmite IPN, cu referire la portalul de ştiri local nokta.md.

În Circumscripţia electorală nr.27 de la Congaz au votat 23,8% dintre alegători, în Circumscripţia nr.3 de la Comrat – 25,3%, în Circumscripţia nr.2 de la Comrat – 31,1%. În Circumscripţia nr.13 din Beşalma s-au prezentat la urne 29,7% dintre votanţi, în Circumscripţia nr.28 din Congaz – 30%, iar în Circumscripţia nr.10 de la Vulcăneşti rata de participare la alegeri a fost de 30,5%. În aceste şase circumscripţii, turul doi al alegerilor pentru Adunarea Populară a Găgăuziei va avea loc peste două săptămâni.

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a votat în Circumscripţia electorală nr.1 din Comrat. Accidentată la picior, başcanul şi-a exercitat dreptul de vot la domiciliu, după ce a depus în prealabil o cerere la Biroul Electoral al secţiei de votare.

În declaraţia pentru presă, Irina Vlah a vorbit despre aşteptările sale de la alegeri. „Parcurgem o etapă complicată. Criza pandemică a fost agravată de conflictul politic agresiv de durată, care alimentează dispoziţia pesimistă în societate. În acelaşi timp, alegerile sunt întotdeauna o oportunitate de a determina începutul unei noi etape, a unei etape mai bune. Adunarea Populară este un organ important al puterii democratice, care poate aduce o contribuţie esenţială la dezvoltarea autonomiei. Sper că deputaţii următoarei legislaturi se vor concentra pe construcţie şi dezvoltare”,  a declarat Irina Vlah.

Adunarea Populară a Găgăuziei are 35 de deputaţi, aleşi câte unul în 35 de circumscripţii electorale uninominale. Alegeri ordinare au avut loc duminică, 19 septembrie. În competiţie s-au înregistrat 124 de candidaturi, dintre care doi s-au retras. Peste 4/5 din candidaţi au preferat să se înregistreze în calitate de independenţi.
Similare
RECOMANDĂRI