Europarlamentarul Victor Boştinaru a apreciat progresele Republicii Moldova
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

Europarlamentarul Victor Boştinaru a apreciat progresele Republicii Moldova

Agenda de reforme a Republicii Moldova a fost discutată la întrevederile eurodeputatului Victor Boştinaru cu preşedintele Parlamentului Andrian Candu, preşedintele delegaţiei naţionale la APCE, Marian Lupu, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Andrian Candu a reconfirmat angajamentul Parlamentului pentru implementarea reformelor agreate cu partenerii de dezvoltare şi aşteptate de cetăţenii Republicii Moldova.

Totodată, Andrian Candu a salutat menţinerea Republicii Moldova în lista ţărilor prioritare care beneficiază de suport democratic din partea Parlamentului European.  Preşedintele Parlamentului a remarcat mesajele constructive, exprimate de către oficialii europeni în cadrul celei de-a 4-a reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, care a avut loc pe data de 3 mai 2018, la Bruxelles.

La rândul său, Marian Lupu s-a referit la iniţiativele promovate pentru repoziţionarea ţării noastre în cadrul platformei de cooperare a Adunării Parlamentare EURONEST, care să plaseze mai mult accent pe ţările care implementează Acorduri de Asociere cu UE. Ca rezultat, a fost creat Grupul de lucru ad-hoc pentru ţările Parteneriatului Estic, care au semnat Acorduri de Asociere cu UE şi a fost desfăşurată o şedinţă a Comisiei afaceri externe a Parlamentului European pe tema Parteneriatului Estic.

La întrevederea cu societatea civilă au fost prezenţi membrii Grupului de lucru privind îmbunătăţirea legislaţiei mass-media, reprezentanţi ai mediului academic, analişti politici şi membri ai Consiliului Naţional de participare.

Europarlamentarul Victor Boştinaru a apreciat progresele înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării europene şi a încurajat autorităţile să continue implementarea agendei de reforme.

Similare