Dodon s-a întâlnit cu Putin şi a taxat declaraţiile instituţiilor internaţionale cu privire la procesul de pacificare în Republica Moldova
Sursa foto:Facebook/Igor Dodon Vizualizari:

Dodon s-a întâlnit cu Putin şi a taxat declaraţiile instituţiilor internaţionale cu privire la procesul de pacificare în Republica Moldova

Şeful statului Igor Dodon, aflat în vizită la Moscova, s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Într-o postare pe o reţea de socializare, Dodon scrie că discuţiile au vizat relaţiile bilaterale şi situaţia regională, inclusiv în domeniul securităţii, problematica transnistreană. Preşedintele a spus că declaraţiile adoptate în ultimele săptămîni cu privire la procesul de pacificare în Republica Moldova au un caracter politizat, care contravine situaţiei reale din Republica Moldova.

”Declaraţiile unilaterale făcute de la înaltele tribune nu corespund stării de lucruri cu privire la operaţiunea de pacificare din Moldova şi fac parte din lupta politică internă şi poziţionare în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din Moldova. Am reiterat importanţa majoră a tuturor participanţilor la operaţiunea de pacificare şi eficacitatea ei pe parcursul multor ani. Rezultatele operaţiunii de pacificare au un impact pozitiv asupra reluării dialogului în formatul „5+2” în vederea identificării unui model atotcuprinzător de reglementare politică şi de soluţionare grabnică a conflictului transnistrean”, a scris Dodon pe Facebook.

Radio Chişinău scrie că Igor Dodon a mers la Moscova direct din Turcia, unde a rămas în vacanţă cu soţia, după ce a fost prezent la depunerea jurământului de către Recep Tayyip Erdogan, la 9 iulie. Potrivit administraţiei prezidenţiale, citată de publicaţia rusă Kommersant, el ar fi primit o invitaţie de la Putin de a asista duminică la meciul final al Cupei Mondiale de Fotbal 2018, dintre Franţa şi Croaţia.

 

Similare
RECOMANDĂRI