Discuţii: PL, PLDM, PAS şi PPPDA ar putea avea la alegeri candidaţi comuni pe circumscripţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Discuţii: PL, PLDM, PAS şi PPPDA ar putea avea la alegeri candidaţi comuni pe circumscripţii

PL, PLDM, PAS şi PPPDA ar putea avea candidaţi comuni pe circumscripţii la alegerile parlamentare din 24 februarie. Cele patru formaţiuni au discutat în după amiază zilei de luni, 5 noiembrie, posibilitatea desemnării celor mai buni candidaţi comuni pe segmentul de dreapta, în cele 51 de circumscripţii electorale, transmite IPN.

Secretarul general PPPDA, Chiril Moţpan, a spus că orice iniţiativă care ar consolida forţele anti-oligarhice din Republicii Moldova este binevenită, deoarece acest lucru înseamnă salvarea ţării. Chiril Moţpan afirmă că interesul naţional obligă politicienii să vină cu o altă abordare, să coaguleze forţele democratice, anti-oligarhice în lupta cu actualul regim „Nu am ajuns la un numitor comun. Urmează să mai discutăm. Discutăm pe segmentul identificării celor mai buni candidaţi pe circumscripţii, în aşa fel încât să avem şansa reală de a câştiga alegerile în cât mai multe circumscripţii. Doar împreună vom reuşi să ţinem piept, să dăm lovitura acestui regim”, a spus Chiril Moţpan.

Lidera PAS, Maia Sandu, a menţionat, după runda de discuţii, că în campania electorală pot fi sprijiniţi să acceadă la concursul pe circumscripţii doar oamenii care au făcut dovada integrităţii. Toţi cei care vor să coordoneze cu PAS şi PPPDA numirea candidaţilor în campania electorală trebuie să treacă prin filtrul integrităţii, iar al doilea criteriu este meritocraţia. „Doar aşa putem să câştigăm aceste alegeri, cu oameni credibili. Facem front comun cu cei care sunt gata să prezinte oameni integri şi cei care nu se tem de Parlamentul curat şi vor să treacă prin acest concurs de meritocraţie”, a spus Maia Sandu.

Potrivit liderului PLDM, Tudor Deliu, discuţiile au avut loc deoarece este necesar de a coordona unele activităţi pentru viitoarea campanie electorală. Tudor Deliu crede că discuţiile vor continua până va fi găsită o soluţie pentru a nu dispersa electoratul de dreapta. Potrivit deputatului, pe 11 noiembrie se întruneşte în şedinţă Consiliul National Politic al PLDM pentru a decide modalitatea de participare a partidului în alegerile parlamentare. „PLDM este gata astăzi să treacă prin orice filtru. Demult s-a salubrizat PLDM. Cei care au fost să plece i-a înghiţit PDM-ul demult. Noi nu ne temem de filtrele de integritate. Să ne aşezăm la comisia de meritocraţie şi să vedem care sunt cei mai buni candidaţi pentru a fi plasaţi în circumscripţiile electorale”, a spus Tudor Deliu.

Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, lansarea discuţiilor pe subiectul identificării unor candidaţi comuni este un bun început. „Toţi conştientizăm că trebuie să nu permitem să avem o putere pro rusă, o putere pe care o avem şi azi. Noi trebuie să depunem efort ca orice candidat să fie bun aşa încât noi să câştigăm circumscripţia, dar să nu ne batem între noi. Important e ca oamenii să se orienteze şi să facă alegerea corectă”, a spus Mihai Ghimpu.

Peste o săptămână, la o nouă şedinţă, PL urmează să vină cu o listă de candidaţi pe care o propune să treacă testul de integritate lansat de viitorul bloc electoral ACUM.
Similare
RECOMANDĂRI