Deputatul Nicolae Dudoglo pleacă din PDM şi din Parlament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputatul Nicolae Dudoglo pleacă din PDM şi din Parlament

Deputatul democrat, originar din Găgăuzia, Nicolai Dudoglo, a decis să-şi depună mandatul de deputat, în favoarea asociaţiei obşteşti „Noua Găgăuzie”.

De asemenea, Dudoglo părăseşte şi rândurile partidului condus de Vlad Plahotniuc, după ce i s-a atras atenţia că organizaţia „Noua Găgăuzie” „nu se încadrează în politica promovată de PD”.

„Ieri am avut o discuţie consistentă cu reprezentanţii conducerii PD. Am argumentat viziunile mele cu privire la Găgăuzia. Le-am transmis că doresc să-mi activizez munca în cadrul organizaţiei „Noua Găgăuzie”, astfel ca regiunea să renască. Sunt convins că a venit timpul ca să facem din Găgăuzia o regiune puternică, respectând legislaţia actuală. Asta vrea poporul găgăuz şi cred că va fi în beneficiul întregii ţări”, a scris Dudoglo pe Facebook. 

Acesta a mai afirmat că a avut o colaborare bună cu PD, dar nu tot timpul viziunea sa a coincis cu cea a partidului. „Conducerea PD consideră că anumite mesaje pe care eu le expun încalcă principiile partidului şi politica pe care o promovează. În aceste condiţii, am luat decizia de a-mi promova mai departe proiectul şi viziunea pentru Găgăuzia, în cadrul mişcării „Noua Găgăuzia”, fără să am constrângeri politice. Asta înseamnă ca voi demisiona din PD şi din Parlament, aşa cum mi s-a cerut”, a adăugat Dudoglo.

Conducerea PD i-a atras, ieri, atenţia lui Nicolai Dudoglo să aleagă între a fi membru al echipei şi reprezentant al organizaţiei „Noua Găgăuzie”.
Similare