Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputaţii blocului ACUM propun modificarea Legii ocrotirii sănătăţii cu scopul de a proteja studenţii la medicină

Deşi, în lipsa unui preşedinte al parlamentului, Legislativul nu este functional, doi parlamentari ai blocului ACUM propun o iniţiativă legislativă care să ofere mai multe oportunităţi studenţilor de la medicină. Deputaţii ACUM spun că astfel înceacă să-şi onoreze promisiunile făcute studenţilor în campanie, deşi sunt conştienţi că proiectul lor nu are finalitate, în lipsa unei coaliţii majoritare.

Potrivit legii actuale, absolvenţii instituţiilor de medicină finanţate din bugetul de stat sub obligaţi să urmeze studiile de rezidenţiat tot în Republica Moldova, iar ulterior să activeze timp de trei ani conform repartizării Ministerului Sănătăţii. În caz contrar, studenţilor li se cere să ramburseze costul integral al studiilor făcute la buget.

Deputaţii ACUM propun amendamente la această lege, astfel incat studenţii care dupa absolvire doresc să-şi continue studiile în străinătate, să achite etapizat suma impusă.

Deputaţii ACUM spun că sunt conştienţi că, în lipsa unui parlament funcţional, iniţiativa lor nu are sorţi de izbândă, însă spun că nu vor renunţa la ideea de a-I ajuta pe studenţii medicinişti.

Parlamentul Republicii Moldova este nefuncţional de la data de 21 martie, atunci când a avut loc şedinţa de constituire a legisltivului. În lipsa unui consens între partidele care au acces în parlament, nu poate fi ales preşedintele legislativului şi nu pot fi constituite comisiile parlamentare.

 
Similare
RECOMANDĂRI