POLITIC

Deputat: Puţine şanse are Guvernul Gavriliţa să fie susţinut de socialişti

post-img

Partidul Socialiştilor, cel mai probabil, nu va vota Guvernul Gavriliţă.  Totuşi, ultima decizie va fi luată în cadrul unei şedinţe, aşa cum, de altfel, vor face şi democraţii. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

Deputatul PSRM Grigore Novac a declarat că programul de guvernare propus de Natalia Gavriliţă este unul ce conţine „populisme curate”.
 
„Noi, PSRM vom fi foarte şi foarte vocali. În sensul că mâine şi poimâine vom analiza acest program şi  vom avea destule întrebări către doamna Gavriliţă şi miniştrii din tribuna guvernamentală”, a declarat Novac.
 
Deputatul mai spune că socialiştii urmează să se întrunească în şedinţă pentru a lua o decizie finală, însă „puţine şanse are acest Guvern să fie susţinut de socialişti”.
 
Democratul Nicolae Ciubuc spune că îi vine greu să dea aprecieri echipei Gavriliţă, însă amprenta politică se va resimţi în toate activităţile pe care urmează să le realizeze, iar acest lucru va fi mai degrabă în defavoarea activităţilor pe care trebuie să le realizeze Guvernul.
 
De asemenea, Nicolae Ciubuc spune că programul conţine „o sumedenie de critici aduse instituţiei parlamentare, fostului guvern şi clasei politice în general, cu critici şi necesităţi de a declanşa alegeri anticipate, iar în cazul în care asta nu va fi posibil, Guvernul deja urmează să realizeze următoarele obiective, expuse în Program”.
 
„Cred că mâine urmează şedinţa, unde PD va discuta fiecare punct al acestui program şi va lua o poziţie consolidată, decisivă cu privire la cum va acţiona PD mai departe şi cum îşi va exprima votul”, conchide Ciubuc.
 
Dacă Guvernul Gavriliţă nu va fi votat, Alexandru Slusari declară că Platforma Da aşteaptă alte consultări pe care să le iniţieze Maia Sandu, după care să urmeze înaintarea unui guvern „pe bune”, fără mimare. „Dacă va fi votat, o să rezolvăm câteva probleme stringente, nu va fi votat, vom merge la alegeri anticipate”.
 
„Tot mai mult se vehiculează că cei de la Şor s-au pornit deja în căutarea voturilor pentru a încropi această majoritate, nu sub egida lui Dodon. Să nu ne trezim cum a făcut Plahotniuc, că 51 de semnături din diferite fracţiuni, să fie formalizate şi să fie înaintat un prim-ministru, asupra căruia, aparent, nu planează suspiciuni de corupţie, iar doamna Sandu să fie pusă în dificultate. Eu admit acest scenariu mai mult decât scenariul coaliţie Dodon-Şor. Deşi putem să ne aşteptăm la orice scenariu”, spune Alexandru Slusari.
 
Drept răspuns, Grigore Novac spune că „teoretic, orice este posibil”, însă „nu crede” că va forma o coaliţie oficială cu „Pentru Moldova”, deşi PSRM  a colaborat foarte bine cu toţi.